Bachelor i regnskap og revisjon

Bachelor i regnskap og revisjon

Varighet, omfang og nivå

Bachelorstudiene er treårige heltidsstudier, hvor hvert studieår omfatter 60 studiepoeng. Til sammen utgjør et Bachelorstudium 180 studiepoeng. Studiepoengene er i samsvar med det europeiske ECTS-systemet (European Credit Transfer System).

Studieprogram: 
Bachelor i regnskap og revisjon
Studiepoeng: 
180
Undervisningsspråk: 
Norsk
Studieform: 
Heltid
Deltid
Associate Dean: 
Tor Olav Nordtømme
Kandidatprofil

I Bachelorstudiet i regnskap og revisjon legges det stor vekt på de fag som er særlig viktige for en som arbeider innen revisjon og regnskap eller tilstøtende fagområder. Innen regnskapsområdet er sentrale emner regnskapsregulering og produksjon av og forståelse av årsregnskapet. I revisjon lærer du om revisors yrkesmessige rammebetingelser, om det teoretiske fundamentet for og om den praktiske gjennomføring av revisjon. Du får dessuten grundige kunnskaper om skatte- og avgiftsrett og relevante juridiske emner som bl.a. selskapsrett og økonomisk kriminalitet. Bachelorgraden gir grunnlag for å søke Finanstilsynet om godkjennelse som registrert revisor og autorisasjon som regnskapsfører. En kandidat med oppnådd 3-årig bachelorgrad i regnskap og revisjon skal ha følgende læringsutbytte definert i form av kunnskap, ferdigheter og holdningsmål.

Kunnskapsmål

Studentene skal tilegne seg bred kunnskap innen bedriftsøkonomisk analyse, samt teorier, problemstillinger, prosesser, verktøy og metoder innen regnskap og revisjon. Studentene skal videre lære om fagets egenart og historie og revisors og regnskapsførers rolle i samfunnet, herunder kunnskap om ulike revisjonsbehov og revisjonsordninger i privat og offentlig sektor. Studentene skal tilegne seg grunnleggende kunnskaper i metodefag, administrasjonsfag og samfunnsøkonomiske fag. Det er også relevant at studentene lærer å kjenne forsknings- og utviklingsarbeid innenfor eget fagfelt, relevante metoder og arbeidsmåter innenfor fagene, og hvordan de kan oppdatere sin kunnskap innenfor fagfeltet, både gjennom informasjonsinnhenting og kontakt med fagmiljøer og praksis.

Ferdighetsmål

En kandidat fra BIs bachelorprogram innen regnskap og revisjon har evne til analysere, forstå og løse problemstillinger som er knyttet til den finansielle siden av en virksomhet. Kandidaten evner å kunne innhente relevant informasjon og analysere og bruke denne slik at virksomhetens styringsmodeller fungerer hensiktsmessig. Kandidaten har lært en strukturert arbeidsmetodikk for å kunne levere bekreftelsestjenester for interne eller eksterne brukere og kan bidra aktivt til at virksomheten reduserer sin risiko, også med hensyn til eventuell manglende etterlevelse av regulatoriske krav innenfor regnskapsområdet og generelt innenfor IKT-området. Videre evner kandidaten å anvende kunnskapen helhetlig og kontekstuelt og bidra til at styringen blir konkret og virksomhetsspesifikk. Denne helhetlige tilnærmingen presenterer og kommuniserer kandidaten på en tydelig og velstrukturert måte overfor kolleger, samarbeidspartner og oppdragsgivere.

Generell kompetanse

Studenten skal opparbeide innsikt i miljømessige, samfunnsmessige og økonomiske konsekvenser av tjenester og løsninger innenfor sitt fagområde og kan sette disse i et samfunnsnyttig, etisk og bærekraftig perspektiv. Videre skal studenten kunne formidle relevant faglig kunnskap, både muntlig og skriftlig, til ulike målgrupper, og kunne reflektere over egen faglig utøvelse i samarbeid med andre faggrupper.

Studiemodeller
Oppbygning og sammensetning

Bachelorstudiene ved Handelshøyskolen BI er som hovedregel sammensatt av 75 studiepoeng med basiskurs (felleskurs for alle eller flere studier), 75 studiepoeng med programkurs som er tilpasset det enkelte studium, og 30 studiepoeng med valgkurs. Minste kursstørrelse er 7,5 studiepoeng. 

Som hovedregel er det mulig å skifte bachelorstudium etter første studieår. Det kan imidlertid bli nødvendig å ta tilleggskurs.

Studenter kan komme inn på studiene etter 1. og 2. år fra andre høyskoler, forutsatt at man har dekket de nødvendige fagområdene eller forplikter seg til å ta nødvendige kurs i tillegg. Konkrete krav til fagsammensetning utarbeides for hvert studium.

For å oppnå Bachelorvitnemål fra BI, må minst 60 studiepoeng være avlagt ved Handelshøyskolen BI.

Påkrevd studieprogresjon

For studenter som tas opp til flerårige studier på heltid, stilles det krav til studieprogresjon for å kunne gå videre til neste studieår. Kravene er:

Minimum 30 studiepoeng (50 %) skal være fullført og bestått etter 1. studieår for å få plass på 2. år.
Minimum 60 studiepoeng (50 %) skal være fullført og bestått etter 2. studieår for å få plass på 3. år.

Enkelte studier kan ha høyere progresjonskrav enn dette. Kravene til studieprogresjon for hvert studium er spesifisert i studiekontrakten. Studenter som ikke tilfredsstiller kravet til studieprogresjon, får tilbud om ett års opphold for å ta opp manglende fag og eksamener.

Arbeidsmengde
Handelshøyskolen BI har satt som norm at en heltidsstudent skal bruke 1.600 timer pr. år på sine studier. Det vil si at et kurs på 7,5 studiepoeng vil kreve en arbeidsinnsats på 200 timer inkludert undervisning, veiledning, egeninnsats og eksamen. Dette er i tråd med europeisk standard fastsatt i Bologna-deklarasjonen. Et av nøkkelkriteriene er at studiepoeng kun kan oppnås gjennom fullført og bestått arbeid med tilhørende vurdering av prestasjonen og læringsutbyttet i forhold til læringsmål (= forventet læringsutbytte). 

    Krav om autorisasjon

    Ref. forslaget til lovendring - Følg med på følgende websider:

    Godkjent Undervisningsutvalget
    Torsdag, september 28, 2017