Reiselivsledelse

Læringsmål for studiet

Reiseliv er en internasjonal vekstnæring med betydelig økning i antall reisende og antall destinasjoner som tilbyr konkurransekraftige produkter. Bachelorstudiet i reiselivsledelse handler om å tilegne seg kunnskaper og ferdigheter i å utvikle og skape opplevelser, tilfredsstille de reisendes behov og bidra til sunn økonomi og god administrasjon i bedrifter og destinasjoner. Studiet skal også legge grunnlag for en videre akademisk karriere.

KunnskapsmålStudentene skal tilegne seg grunnleggende kunnskap i økonomisk administrative fag og grunnleggende kunnskap i og om reiseliv som fenomen og næring. Perspektivet er lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Denne kunnskapen skal gi studentene basisforståelse for reiselivets kjernenæringer, verdiskaping, økonomiske realiteter og kompleksiteten i næringen. Studentene skal videre tilegne seg innsikt i utvikling av opplevelsesbasert turisme, innsikt i bærekraftig turisme og forståelse for fysiske, sosiale og økonomiske virkninger av turismen. Studenten skal kjenne til nyere reiselivsforskning.

FerdighetsmålStudentene skal ha tilegnet seg et faglig fundament for en bred forståelse av reiselivets mange oppgaver og utfordringer nasjonalt og internasjonalt. Produktutvikling, administrasjon og drift, og markedsføring av tjenester og opplevelser på bedrifts- og destinasjonsnivå vektlegges. Studentene skal ved avsluttet studium ha ferdigheter i å analysere, utvikle og lage planer for bedrifter og destinasjoner, og utøve administrasjon og ledelse i reiselivsbedrifter på ulike nivåer.

HoldningsmålStudentene skal ha tilegnet seg et solid grunnlag for etisk refleksjon på nærings- og samfunnsnivå, samt kritisk tenkning og innsikt i turismens virkninger for natur, kultur og samfunn.

Last Modified: 07.03.2019 08:13