Revisjon

Revisjon

Hva lærer du?

I bachelorstudiet i revisjon legges det stor vekt på de fag som er særlig viktige for en som arbeider innen revisjon eller tilstøtende fagområder. I revisjon lærer du om revisors yrkesmessige rammebetingelser, om det teoretiske fundamentet for og om den praktiske gjennomføring av revisjon.

På regnskapsområdet ligger hovedvekten på regnskapsregulering og produksjon av og forståelse av årsregnskapet. Du får dessuten grundige kunnskaper om skatte og avgiftsrett og relevante juridiske emner.

Bachelorgraden gir grunnlag for å søke Kredittilsynet om godkjennelse som registrert revisor. Krav for godkjennelse er karakteren C eller bedre i fire sentrale fag, at du har tre års relevant praksis og at du deretter består en praktisk prøve som arrangeres av Kredittilsynet.

KunnskapsmålStudentene skal opparbeide grunnkompetanse innenfor økonomiske fag og spesialkompetanse som kreves for å kunne revidere årsregnskapet for revisjonspliktige foretak.

FerdighetsmålStudentene tilegner seg ferdigheter knyttet til både analytisk tenkning og praktisk gjennomføring av arbeidsoppgaver. Analytisk tenkning opparbeider studentenes evne til kritisk refleksjon og problemløsing, og undervisningen i revisjon, rettslære, skatt/avgift og jus gir kompetanse til å delta som revisjonsmedarbeider ved revisjon av årsregnskap.

HoldningsmålVerdien av ekstern revisjon avhenger av at leserne av et revidert årsregnskap stoler på revisors integritet og objektivitet. Studentene skal derfor opparbeide bevissthet om etiske og moralske problemstillinger, både generelt og i relasjon til revisorrollen.

Last Modified: 07.03.2019 08:14