Økonomi og IT-ledelse

Læringsmål for studiet

Studiet har lagt særlig vekt på å bygge bro mellom de tradisjonelle BI-fagområdene (økonomi, organisasjon, markedsføring) og IT-fagområdene. Studiets fokus skal være forretningsmessig utnyttelse av IT. Innenfor denne rammen skal studentene kvalifisere seg som "forretningsteknologer", med et potensial for å ta et IT-lederansvar.

KunnskapsmålStudiet i Økonomi & IT-ledelse er et bredt anlagt studium hvor studentene skal opparbeide grunnkompetanse innen IT-fagets viktigste dimensjoner, nemlig informasjonssystemer, teknisk infrastruktur, samt de prosesser som fører frem til gode (system-)løsninger, effektiv (system-)forvaltning, og realisering av nytteeffekter.

FerdighetsmålStudentene skal utvikle konkrete ferdigheter i anvendelse av anerkjente metoder og teknikker som kan benyttes ved systemanskaffelser, systemimplementering og systemforvaltning. I tillegg får kandidatene god innsikt både i hvordan IT-prosjekter styres og hvordan operativ og strategisk IT-ledelse utøves. På den måten skal kandidatene raskt kunne omsette kunnskap i konkret handling når de går ut i jobb etter endt studium. Studiet skal gjøre studentene i stand til å utøve effektiv IT-ledelse ved planlegging, anskaffelse, implementering, anvendelse og forvaltning av informasjonssystemer.

HoldningsmålStudentene skal forstå viktigheten av samarbeid og gjensidig faglig respekt mellom bedriftens tradisjonelle økonomisk/administrative miljøer og IT-ekspertisen. I tillegg skal de forstå utfordringene som ligger i grensedragningene mellom personlig- og jobbrelatert anvendelse av informasjonsteknologi, samt de etiske utfordringene knyttet til spredning og deling av data.

Last Modified: 07.03.2019 08:06