Bachelor i IT-ledelse

Diplomøkonomstudiet i informasjonsteknologi

Diplomøkonomstudiet i informasjonsteknologi er utviklet for kandidater som kan gå inn i funksjoner i bedrifter og etater der det er behov for kompetanse både i bedriftsøkonomi, ledelse og informasjonsteknologi. Grunnideen til studiet er at systemporteføljen i virksomheter i stadig større grad blir bygd opp av standardkomponenter som konfigureres til å støtte virksomhetens behov.

Uteksaminerte kandidater vil kunne gå inn i viktige stillinger hvor de vil være ansvarlige for spesifikasjon, anskaffelse, installasjon og effektiv anvendelse av standard applikasjonskomponenter – ofte med et brukerperspektiv fra f.eks økonomiavdeling, logistikkavdeling eller personalavdeling.

Mål Diplomøkonomstudiet i informasjonsteknologi er et tre-årig studium der målet er å utdanne studentene til å bli praktiske utviklere og forvaltere av informasjonssystemer i små og mellomstore bedrifter så vel i næringslivet som i offentlig forvaltning. Det er et klart mål for studiet at studentene skal lære å utnytte informasjonsteknologi i et bedriftsøkonomisk perspektiv.

Gjennomføring Diplomøkonomstudiet i informasjonsteknologi gjennomføres over tre år på heltid ved Handelshøyskolen BI, BI Agder, BI Bergen og BI Oslo. Diplomøkonomstudiet i informasjonsteknologi er et integrert studium, med dette menes det at man må fullføre alle tre årene for å få tildelt en tittel.

Unikt for studiet er bedriftslaboratoriet – et område utstyrt med informasjonsteknologi, kontor- og undervisningsfasiliteter og mulighet for tilknytning av bærbare PC'er.

BIT BIT er IT-studentenes egen markedsføringsgruppe som arbeider med intern og ekstern markedsføring av studiet. BIT arrangerer bl.a IT-dagen, der sentrale aktører i næringslivet holder foredrag i relevante temaer knyttet til studiet. Av andre eksempler kan nevnes at BIT deltar på messer, overvåker stillingsmarkedet, foruten å arrangere temakvelder og studentfester.

1. studieår Første studieår har et betydelig innslag av bedriftsøkonomiske fag. Av de totalt 20 vekttallene er 12 vekttall økonomifag og 8 vekttall IT-relaterte fag. Noen av fagene er avsluttende, mens andre er ment å gi studentene basiskunnskap for videre studier. Studiets første år gjennomføres som heltidsstudium over to semestre, se også normalstudieplanen for studieåret. Normalstudieplanen viser den studieprogresjon studentene forventes å ha på heltid, også kalt normert studietid. Det er avsluttende eksamener i alle kurs på studiets første år, se også eksamensplanen. For utfyllende opplysninger vedrørende eksamenspåmelding, bes studentene avsnittet om eksamen under ”Generell studieadministrativ informasjon”. Se forøvrig studiereglementet for Handelshøyskolen BI.

2. studieår Andre studieår har en overvekt av IT-relaterte fag. Av totalt 20 vekttall er 12 vekttall IT-relaterte, mens 8 vekttall er bedriftsøkonomiske fag. Studiets andre år gjennomføres som heltidsstudium over to semestre, se også normalstudieplanen for 2. studieår. Det er avsluttende eksamener i alle kurs, se også eksamensplanen. For utfyllende opplysninger vedrørende eksamenspåmelding, bes studentene lese eksamensavsnittet under ”Generell studieadministrativ informasjon”. Se forøvrig studiereglementet for Handelshøyskolen BI.

3. studieår Studiets tredje år er i sin helhet viet til IT-relaterte fag, med et sterkt fokus på strategi og ledelse innen IT-funksjoner, og gjennomføres som et heltidsstudium over to semestre. 3. studieår gjennomføres for første gang i studieåret 2001/2002.

Diplomøkonomstudiet i informasjonsteknologi (1. år)

Normalstudieplanen viser den studieprogresjon studentene forventes å ha på heltid, også kalt normert studietid. Diplomøkonomstudiet i informasjonsteknologi 2. år har oppstart høsten 2000, og 3. året kan først påbegynnes høsten 2001.

Normalstudieplan for Diplomøkonomstudiet i informasjonsteknologi, 1. år – heltid over to semestre

Kurskode Kursbetegnelse Vekttall 1. sem. 2. sem.
ORG 9601 Organisasjonspsykologi og ledelse 2 42 E 5t
PRO 9910 Prosjektledelse 2 42 P
MET 8006 Statistikk og dataanalyse 2 42 C+Fv 3t
INF 9910 Internett/WEB 2 42 F 24t
INF 9920 Teknisk infrastruktur 4 42 P + Fv 1t 42 P + Fv 1t
BØK 8950 Investering og finansiering 2 42 Fv 3t
JUR 9755 Forretningsjus 2 42 E 3t
BØK 9700 Bedriftsøkonomisk analyse 4 84 C+E 5t
SUM 20

E = Skriftlig eksamen, P = Prosjektoppgave, Fv = Flervalgseksamen, F = Fagoppgave, C = Case som må løses, men som ikke skal innleveres

Diplomøkonomstudiet i informasjonsteknologi (2. år)

Normalstudieplanen viser den studieprogresjon studentene forventes å ha på heltid, også kalt normert studietid. Diplomøkonomstudiet i informasjonsteknologi 3. år kan først påbegynnes høsten 2001.

Normalstudieplan for Diplomøkonomstudiet i informasjonsteknologi, 2. år - heltid over to semestre

Kurskode Kursbetegnelse Vekttall 1. sem. 2. sem.
INF 2010 Applikasjoner og applikasjonsarkitektur 2 42 P 48t
INF 2011 Virksomhetsmodellering 2 42 P + E3t
MRK 9710 Medier og kommunikasjon 2 42 H
MRK 8614 Markedsføringsledelse 2 42 E 5t
MET 9100 Matematikk for økonomer 2 42 E 4t
BØK 9853 Driftsregnskap og budsjettering 2 42 E 5t
INF 2013 Databaser og utviklingsverktøy 2 42 F
INF 2014 Komponentbasert utvikling 2 42 F
INF 2015 Behovsanalyser og kravspesifikasjoner 2 42 P
INF 2012 Teknologiledelse og programstyring 2 42 F
SUM 20