MRK 3511 Innovative pris og produktutviklingsstrategier - KONTINUASJONSEKSAMEN
MRK 3511 Innovative pris og produktutviklingsstrategier - KONTINUASJONSEKSAMEN
Kurset er faset ut og det tilbys kontinuasjonseksamen høsten 2020 og siste gang våren 2021.
Formålet med dette kurset er å gjøre studentene i stand til å lede produktutviklingsprosjekter, samt å prissette produkter. Gjennom kurset skal studentene lære å integrere forbrukerinnsikt, markedsforståelse, produktkunnskap og prismekanismer for å utvikle konkurransedyktige produkt- og prisstrategier.
Etter fullført kurs skal studenten kunne
- utarbeide ulike produkt og prisstrategier, samt redegjøre for hvordan disse kan påvirke bedriftens konkurransefortrinn.
- forklare betydningen av forbrukeratferd for produkt- og prisstyring
- beskrive hvordan man kan analysere markedet for å skaffe seg produktrelevant forbrukerinnsikt.
- beskrive hvordan ulike aspekter ved produktvalg og prissetting påvirker forbrukeradferd og derved valg av produkt- og prisstrategi.
Studentene skal kunne
- klassifisere produkter basert på ulike former for segmentering
- identifisere produkters konkurransefortrinn
- gjennomføre kunde, bransje og konkurrentanalyser
- vurdere verdien av produkt(er) basert på forbrukerinnsikt og derigjennom identifisere markedssegmenter
- utvikle produkt- og prisstrategier
Studentene skal gjennom dette kurset bli gjort oppmerksom på betydningen av å vektlegge samfunnsansvar og foreta etiske betraktninger for å utvikle en bærekraftig pris- og produktstrategi.
- Introduksjon til produktutvikling
- NPD prosesser
- Mulighetskartlegging, kreativitet og forbrukerinnsikt
- Markedsanalyse for NPD
- Konsepttesting og salgsanalyse
- Ledelse av produktutvikling
- Introduksjon til pris og prissetting
- Markedsinnsikt for prissetting
- Prissegmentering
- Sortimentprising
Læringsmålene for kurset er gjennomført med en kombinasjon av forelesninger, cases, gruppearbeid, gruppepresentasjoner og tilbakemeldinger.
For å sikre fremdrift på prosjektoppgaven skal studentene, i grupper (på inntil 3 studenter) lage en presentasjon av sitt prosjekt. Studentene vil få tilbakemelding på presentasjonen og prosjektet. Deltakelse på forelesninger er avgjørende for en vellykket gjennomføring av prosjektoppgaven.
Gjennomføring som nettstudium
I kursets gjennomføring som nettstudium vil foreleser, i samarbeid med studieadministrasjonen, organisere en hensiktsmessig kursgjennomføring, med kombinasjon av ulike læringsaktiviteter og digitale elementer på læringsplattformen. Nettstudentene tilbys også en studieguide som skal bidra til progresjon og oversikt. Total anbefalt tidsforbruk for gjennomføring av kurset gjelder også her.
Covid-19
Grunnet Covid-19 pandemien vil det kunne forekomme avvik i undervisnings- og læringsaktiviteter samt eksamen, sammenlignet med det som er beskrevet i denne kursbeskrivelsen.
Dette kurset er basert på kunnskaper studentene har tilegnet seg gjennom andre markedsføringskurs i løpet av studiet.
Vurderinger |
---|
Eksamenskategori: Innlevering Vurderingsform: Skriftlig innlevering Tilsyn med eksamensvakter Vekting: 30 Gruppering: Individuell Hjelpemidler:
Varighet: 3 Time(r) Eksamenskode: MRK 35112 Karakterskala: ECTS Kontinuasjon: Eksamen hvert semester |
Eksamenskategori: Innlevering Vurderingsform: Skriftlig innlevering Vekting: 70 Gruppering: Gruppe/Individuell (1 - 3) Varighet: 1 Semester Eksamenskode: MRK 35113 Karakterskala: ECTS Kontinuasjon: Eksamen hvert semester |
Alle eksamener må bestås for å oppnå karakter i kurset.
Aktivitet | Varighet | Kommentar |
---|---|---|
Undervisning | 33 Time(r) | |
Tilbakemeldingsaktiviteter og veiledning | 6 Time(r) | Presentasjon (plenum) |
Forberedelse til undervisning | 15 Time(r) | |
Forberedelse til undervisning | 5 Time(r) | Forberedelse til presentasjon |
Gruppearbeid / oppgaver | 40 Time(r) | |
Studentenes eget arbeid med læringsressurser | 51 Time(r) | Informasjonsinnhenting og analyse |
Eksamen | 50 Time(r) | Prosjektoppgave |
Et kurs med 1 studiepoeng tilsvarer en arbeidsmengde på 26-30 timer. Et kurs på 7,5 studiepoeng tilsvarer derfor en arbeidsmengde på minimum 200 timer.