KLS 3554 Bærekraftig prosjektledelse i kreativ næring
KLS 3554 Bærekraftig prosjektledelse i kreativ næring
Svært mye av aktiviteten i kreativ næring blir organisert i prosjekter, og i dette praktisk orienterte kurset får studentene innsikt i hvordan de kan planlegge og vurdere små og store kunstneriske og kreative prosjekter på en bærekraftig måte. Prosjekter innenfor kreativ næring skiller seg fra andre ved at det kunstneriske og kreative ofte utgjør de viktigste styringsfaktorene. I dette kurset vil studentene opparbeide seg innsikt i hvordan bærekraft, kunst, og kreativitet balanseres med tradisjonelle styringsfaktorer som tid og kostnader.
Etter kurset skal studenten ha opparbeidet
- kunnskap om prosjektorganisering og ledelse.
- innsikt i hvordan kunstneriske og kreative elementer legger føringer for alle faser i prosjektet, som for eksempel sjanger, lokasjon, finansieringsform og lignende.
- kunnskap om hva som kjennetegner gjennomføring av bærekraftige prosjekter.
Etter kurset skal studenten kunne
- anvende kunnskap om bærekraftige prosjekter innenfor kreativ næring
- vurdere prosjekters klima- og miljøavtrykk, miljøregnskap
- vurdere og ivareta både kunstneriske og økonomiske verdier
- reflekter over hvordan veiledning påvirker læringsprosessen i gjennomføring av prosjektet.
Studentene skal i løpet av kurset utvikle en forståelse for betydningen av bærekraft i prosjekter, og for samspillet mellom kunstneriske og økonomiske verdier i prosjekter innenfor kreativ næring.
- Prosjektet som organisasjonsform
- Teamsammensetning for kunstneriske og kreative prosjekter
- Ledelse av kunstneriske og kreative prosjekter
- Prosjektplanlegging og -styring
- Bærekraft i prosjekter
- Risiko og sikkerhet ved store arrangementer
- Økonomisk risiko og finansieringsformer
Kurset gjennomføres med forelesninger og asynkront materiale, samt veiledning og tilbakemelding på oppgaver. Studentene skal jobbe sammen i grupper med et gitt prosjekt og de vil gjennom kursets varighet få arbeide med simuleringer/caser som stammer fra kreativ næring. Forelesningene tar utgangspunkt i pensum, mens veiledninger tar utgangspunkt i studentenes egen eksamensbesvarelse. Det vil bli gjennomført to veiledninger hvor studentene har mulighet til å få tilbakemelding på sin spesifikke oppgave. Veiledningen vil ta utgangspunkt i rubrikker tilknyttet kurset.
Kontinuasjon:
Ved kontinuasjon og du ikke har en gruppe å jobbe med, ta kontakt med kursansvarlig.
Forbehold
Avvik i undervisnings- og eksamensformer kan forekomme dersom eksterne rammebetingelser eller uforutsette hendelser tilsier dette.
Vurderinger |
---|
Eksamenskategori: Innlevering Vurderingsform: Fil-innlevering PDF Eksamen/innleveringssemester: Første semester Vekting: 100 Gruppering: Gruppe (3 - 5) Varighet: 1 Semester Kommentar: Studentene skal jobbe med et prosjekt gjennom hele semesteret Eksamenskode: KLS 35541 Karakterskala: ECTS Kontinuasjon: Eksamen hvert semester |
Eksamenskategori: Innlevering Vurderingsform: Strukturert test Eksamen/innleveringssemester: Første semester Gruppering: Individuell Varighet: 1 Time(r) Kommentar: Kontrolleksamen (flervalgs-, kort- og langsvar spørsmål), hjemme. Eksamenskode: KLS 35542 Karakterskala: Bestått/ikke bestått Kontinuasjon: Eksamen hvert semester |
Alle eksamener må bestås for å oppnå karakter i kurset.
Aktivitet | Varighet | Kommentar |
---|---|---|
Undervisning | 30 Time(r) | Deltagelse på undervisning |
Tilbakemeldingsaktiviteter og veiledning | 15 Time(r) | Frivillige innleveringer, arbeid med videomateriale og tilbakemelding gjennom semesteret |
Gruppearbeid / oppgaver | 155 Time(r) | Arbeid med eksamensoppgave, bearbeidelse av pensum og forberedelse til innleveringer og tilbakemelding |
Et kurs med 1 studiepoeng tilsvarer en arbeidsmengde på 26-30 timer. Et kurs på 7,5 studiepoeng tilsvarer derfor en arbeidsmengde på minimum 200 timer.