JOU 2403 Bacheloroppgave i journalistikk med økonomi - KONTINUASJONSEKSAMEN

GJELDER FOR STUDIEÅRET 2012/2013

JOU 2403 Bacheloroppgave i journalistikk med økonomi - KONTINUASJONSEKSAMEN

Kursansvarlig
Tor Bang

Institutt
Institutt for kommunikasjon - kultur og språk

Semester
Høst

Studiepoeng
15

Undervisningsspråk
Norsk

Innledning
Bacheloroppgaven skal være et avsluttende arbeid med refleksjon over praksis.

Mål
Målet med bacheloroppgaven er å lære seg å analysere og reflektere over egne erfaringer fra praksis i redaksjoner under utplasseringen om høsten. Erfaringene kan være hendelser, situasjoner, konflikter, dilemmaer eller annet som reiser profesjonelle problemstillinger (som etikk, kildekritikk, håndverk, relasjoner eller annet). Filosofien kan uttrykkes slik: ”Erfaring uten refleksjon er kun hendelser uten mening.” (Terje Tvedt 1999)
Det er en sammenheng – faglig og pedagogisk – mellom praksisperioden med praksisrapport, undervisningen og skrivetreningen i kurset Kommentar, analyse og essay og bacheloroppgaven. Tanken er at fordypelsen og innsikten i egne praksiserfaringer skal drives stadig videre gjennom arbeidet med praksisrapport, prøveessay og bacheloroppgave. (Se for øvrig målbeskrivelsen for JOU 2401 Kommentar, analyse og essay (m/ praksis) ).

Forkunnskaper
JOU 2401 Kommentar, analyse og essay med praksis eller tilsvarende.

Obligatorisk litteratur

Annet:
Studentene skal selv utarbeide et relevant pensum på ca. 1000 sider. Pensum skal godkjennes av veileder sammen med en skisse over hvordan oppgaven tenkes løst. Skissen og forslaget til pensum forelegges veileder til godkjenning til nærmere fastsatt tid i høstsemesteret. Pensum kan i samråd med veileder endres i løpet av arbeidsperioden.


Anbefalt litteratur

Emneoversikt

    Dataverktøy
    PC med tekstbehandlingsprogram.

    Gjennomføring
    JOU 2403 Bacheloroppgave i journalistikk med økonomi gjennomføres over to semestre - med to undervisningskurs:

    - JOU 2404 Bacheloroppgave i journalistikk med økonomi 1 - høst
    - JOU 2405 Bacheloroppgave i journalistikk med økonomi 2 - vår

    Oppgaveformer
    Studentene kan velge mellom to alternative oppgaveformer: Et større faglig essay (fagessay) eller et kvalitativt undersøkelsesarbeid.

    1. Fagessay.
    Den som velger denne formen, arbeider individuelt med en sammenhengende essayistisk tekst på mellom 20 og 30 sider. Essayskriving er i denne sammenheng både undersøkelsemetode og sjanger (innføring i kurset Kommentar, analyse og essay).

    2. Undersøkelsesarbeid.
    Denne formen skal også løses individuelt, siden studentene tar utgangspunkt i individuelle erfaringer og de aller fleste har vært alene i praksis. Forutsetningen for å velge denne formen, er at redaksjonen er åpen for at studenten kommer tilbake til redaksjonen for å gjøre utdypende undersøkelser (basert på observasjon, intervjuer og andre kvalitative arbeidsmetoder). Teksten bør være på ca. 30 sider


    Veiledning
    Det vil tilbys et større veiledningsseminar om høsten, og hver student har krav på inntil tre timers individuell veiledning om våren.



    Eksamen
    Kurset avsluttes med innlevering av bacheloroppgave.

    Eksamenskode(r)
    JOU 24031 - Bacheloroppgave i journalistikk med økonomi, teller, teller 100% for å oppnå karakter i kurset JOU 2403, 15 studiepeong.

    Hjelpemidler til eksamen
    Alle hjelpemidler er tillatt.

    Kontinuasjon
    I forbindelse med revidering av Bachelorstudiene fra og med studieåret 2009/2010, blir det endringer i sammensetningen av kurs i studiene, samt endringer i de enkelte kurs.
    Dette kurset ble undervist siste gang høsten 2010.Kontinuasjonseksamen tilbys hvert semester tom. våren 2013.


    Tilleggsinformasjon