Medieutvikling og journalistikk

Læringsmål for studiet

KunnskapsmålStudentene skal tilegne seg kunnskaper innenfor alle de tre emnene studiet består av:

  • Metoder og sjangre innenfor journalistikk i en flermedial redaksjon, med vekt på papir og nett, og med en særlig innretning mot kritisk, undersøkende journalistikk. Organisering og ledelse av prosjekter og teamarbeid.

  • Medieøkonomi og medieutvikling, både i historisk og aktuelt perspektiv, inkludert kjennskap til nye mediemarkeder.

  • Journalistisk innovasjon og entreprenørskap, som blant annet omfatter kunnskap om produktutviklingsprosesser og utvikling av forretningsideer innenfor journalistikk og annen innholdsproduksjon.

FerdighetsmålStudentene skal likeledes utvikle ferdigheter innenfor alle de tre emnene:

  • Beherske nyhetsjournalistikk, med vekt på egenproduserte nyheter, og kritisk, undersøkende journalistikk, basert på team- og prosjektarbeid. Beherske datastøttet kildearbeid knyttet til konkrete prosjekter. Gjennomføre journalistiske fortellinger basert på egen research, både på papir og nett.

  • Gjennomføre analyser av mediebedrifters utviklingspotensialer. Fortrolighet med og ferdigheter i mediearbeid i ulike mediekanaler.

  • Utvikle og lansere egne journalistiske produkter og forretningsideer. Kartlegge markedspotensial og konkurransesituasjon gjennom konkrete utviklingsprosjekter.

HoldningsmålStudentene skal fremme kritisk og etisk refleksjon knyttet til alle de tre emnene i studiet.

  • Særlig sentralt står refleksjon over eksisterende presseetikk og etiske utfordringer knyttet til den nye medievirkeligheten. Studentene skal inviteres til refleksjon over konsekvenser av journalist- og redaktørroller under forandring og kunne identifisere seg med ets system av forpliktende verdier.

  • Reflektere over medienes roller i samfunnet, særlig knyttet opp mot strategiske, markedsmessige og etiske problemstillinger. Utvikle evnen til å stille seg kritisk til utviklingsmønstre. Kunne delta i verdibaserte diskusjoner om normer og regler, og ta ansvar for egen rolle som kommende journalist.

  • Opparbeide en kritisk og etisk refleksjon over muligheter og begrensninger ved utvikling av nye digitale journalistiske produkter og prosjekter.

Last Modified: 07.03.2019 08:05