Bachelor i logistikkledelse

Diplomøkonomstudiet i logistikkledelse

Studiet tar sikte på å tilføre kandidatene kompetanse i logistikk, kombinert med basiskompetanse i bedriftsøkonomi, markedsføring og organisasjon. Studiet vektlegger logistikk og metodefag innenfor logistikk i sterkere grad enn tradisjonelle studier i økonomi. Studiemodellen baserer seg på en veksling mellom studieperioder og praksisperioder i samarbeidende bedrifter.

Mål

Diplomøkonomstudiet i logistikkledelse er et treårig studium der målet er å kvalifisere kandidatene for fremtidige lederjobber innenfor fagområdet logistikk. Både i private bedrifter og offentlige institusjoner er denne kompetansen av økende betydning.

Gjennomføring

Diplomøkonomstudiet i logistikkledelse gjennomføres over tre år heltid ved BI Telemark. Det er et integrert studium hvor man må fullføre begge de to siste år i tillegg til et år med basiskompetanse i bedriftsøkonomi, teknologi eller tilsvarende forkunnskaper for å få tildelt tittel.

Første studieår Første studieår er et generelt innføringsår i bedriftsøkonomi med markedsføring, organisasjonsfag, jus og metode.

Andre studieår I andre studieår begynner spesialiseringen innenfor logistikk. Det legges stor vekt på metodefag og innføring i mer tekniske tema, og også spesielt aktuelle problemstillinger som E-handel behandles. Videre arbeides det med logistikkfaget i et eget case-kurs. Det er dessuten innlagt en praksisperiode i samarbeidende bedrifter.

Tredje studieår I tredje studieår fullføres spesialiseringen. Blant annet legges det stor vekt på de mer strategiske sidene ved logistikken. Videre gis det innføring i internasjonal markedsføring og interkulturell kommunikasjon. Det er dessuten innlagt en praksisperiode i samarbeidende bedrifter. Tredje studieår gjennomføres første gang i studieåret 2001/2002

Diplomøkonomstudiet i logistikkledelse (2. år)

Normalstudieplanen viser den studieprogresjon studentene forventes å ha på heltid, også kalt normert studietid. 1. år tilsvarer Grunnfag i bedriftsøkonomi.

Normalstudieplan for Diplomøkonomstudiet i logistikk, 2. år - heltid over to semestre

Kurskode Vekttall Kursnavn Høst 2001 Vår 2002
MAD 2114 2 vt. Logistikk X
INF 2020 2 vt. Elektronisk handel X
INF 2021 3 vt. Planl. og kontroll av logistikksystemer X
MAD 2022 3 vt. Teknologiledelse logistikk X
MAD 2023 2 vt. Innkjøp og forhandlinger X
BØK 9853 2 vt. Driftsregnskap og budsjettering X
MAD 2025 2 vt. Supply Chain Management X
ORG 9853 2 vt. Organisasjonsteori X
INF 9650 2 vt. Informasjonsledelse X

Diplomøkonomstudiet i logistikkledelse (3. år)

Kurskode Vekttall Kursnavn Høst 2001 Vår 2002
MAD 2130 2 vt. Total kvalitetsledelse for logistikere X
MAD 2131 4 vt. Strategi og logistikk X
MAD 2024 2 vt. Økonomi for logistikere X
SPÅ 9856-57 2 vt. Intercult. Comm. In English, skriftlig X
SPÅ 9856-57 2 vt. Intercult. Comm. In English, muntlig X
MAD 2132 5 vt. Diplomoppgave logistikkledelse X
MRK 9833 3 vt. Internasjonal markedsføring X