SFU 2988 Kredittvurdering II
GJELDER FOR STUDIEÅRET 2012/2013
|
SFU 2988 Kredittvurdering II Kursansvarlig Sverre Dyrnes Institutt Institutt for regnskap - revisjon og jus Semester Vår Studiepoeng 15 Undervisningsspråk Norsk Innledning Læringsmål Kunnskapsmål
Ferdighetsmål
Holdningsmål
Forkunnskaper Kurset bygger på Grunnleggende bedriftsøkonomisk analyse og Finans m/budsjettering eller tilsvarende, samt Kredittvurdering. Obligatorisk litteratur Bøker: Bøhren, Øyvind og Per Ivar Gjærum. 2009. Prosjektanalyse : investering og finansiering. Rev. utg. Fagbokforlaget. (Kapittel 8 og 9) Johnson, Gerry, Kevan Scholes and Richard Whittington. 2011. Exploring strategy. 9th ed. FT Prentice Hall/Pearson. Tidligere utg. med tittel: Exploring corporate strategy Langfeldt, Sverre Faafeng og Tore Bråthen. Lov og rett for næringslivet. Siste utg. Universitetsforlaget : Focus forlag Langfeldt, Sverre Faafeng, red. Næringslivets lovsamling 1687- ... til Lov og rett for næringslivet. Siste utg. Universitetsforlaget : Focus forlag. Dokumentet er del av serien Lov og rett for næringslivet, Moen, Harald. 1997. Kredittvurdering i bank : hvordan vi styrer kredittene. Bankakademiet. (Kapittel 5 og 9) Nilsson, Henrik, Anders Isaksson, Teppo Martikainen. 2002. Företagsvärdering med fundamental analysis. Studentlitteratur Artikkelsamling: BI Bank og finans. 2010. Artikler Kredittvurdering. Handelshøyskolen BI Annet: BI Bank og finans. 2012/2013. Studieguide med case Anbefalt litteratur Emneoversikt Kurset er delt inn i to moduler som har følgende innhold: Modul I Modul I er delt inn i følgende emner: a) Økonomisk balanse og reformulering av regnskaper b) Analyse og beregning av kontantstrømmer c) Kontantstrømsbaserte verdsettelsesmodeller d) Resultatbaserte verdsettelsesmodeller e) Multiplikatorbaserte verdsettelsesmodeller f) Fastsettelse av avkastningskrav Modul II I denne modulen legges vekt på at studenten skal benytte kunnskaper fra de ulike fagemnene i løsning av praktiske case. Dette innebærer at studenten skal gjennomføre helhetlige vurderinger av næringsengasjementer basert på regnskap, budsjett, prosjektanalyse og strategisk analyse, nærings- og bransjeanalyser. Studenten skal også ha innsikt i de juridiske aspekter og aktuelle rettsregler av betydning for engasjementsvurdering og oppfølging, med vekt på selskapsrett, avtalerett, pengekravsrett, pante og tingsrett, tvangsfullbyrdelse og konkurs. Dataverktøy Regnearket Excel benyttes i kurset Læreprosess og tidsbruk Kurset gjennomføres ved forelesninger, løsning av innsendingsoppgaver på læringsverktøyet It's learning og selvstudier av pensumitteratur. Normert studietid er ett semester på deltid, og undervisningen organiseres i moduler ved BI Oslo i Nydalen. Mellom samlingene gis veiledning og oppgaver via Internett på undervisningsplattformen It's learning. Pensum er inkludert i kursavgiften. I kurset inngår 5 obligatoriske skriftlige kommunikasjoner som må være bestått for å få avsluttende karakter. Banner-kodene for disse er SFU 29883, SFU 29884, SFU 29885, SFU 29886 og SFU 29887. Anbefalt tidsbruk for studentene:
Eksamen Karakter i kurset baserer seg på følgende elementer: 1) Modul I avsluttes med en prosjektoppgave som kan løses individuelt eller i gruppe på to studenter. Prosjektoppgaven teller 40% av endelig karakter for hele kurset. 2) Modul II avsluttes med en 4 timers skriftlig, individuell eksamen som teller 60% av endelig karakter for hele kurset. Eksamenskode(r) SFU 29881 - Prosjektoppgave teller 40% for å oppnå karakter i kurset SFU 2988 Kredittvurdering II, 15 studiepoeng. SFU 29882 - Skriftlig eksamen teller 60% for å oppnå karakter i kurset SFU 2988 Kredittvurdering II, 15 studiepoeng. Hjelpemidler til eksamen Alle hjelpemidler + eksamenskalkulator TEXAS INSTRUMENTS BA II Plus™ er tillatt. Under punktet eksamensinformasjon i studiehåndboken på web finnes det definisjoner av hjelpemidler ved skriftlig skoleeksamen. Legg særlig merke til bruk av kalkulator. http://www.bi.no/studiehandbok/hjelpemidler Kontinuasjon Kurset ble undervist siste gang våren 2013. Tilleggsinformasjon |
© Copyright Handelshøyskolen BI