MAN 5215 Arbeidsglede og livskvalitet
MAN 5215 Arbeidsglede og livskvalitet
Hva er arbeidsglede, og hvorfor er den avgjørende for både individer og organisasjoner? Arbeidsglede er ikke bare en kilde til personlig tilfredshet, men også en nøkkelfaktor for livskvalitet og bærekraftig arbeidsliv og samfunn. Forskning viser at arbeidsglede og livskvalitet har dype ringvirkninger – fra økt produktivitet og innovasjon til bedre psykisk helse og samfunnsmessig velferd.
I dette kurset utforsker vi vitenskapen om livskvalitet, lykke og arbeidsglede, med et spesielt søkelys på hvordan disse faktorene bidrar til personlig utvikling, organisatorisk suksess og samfunnsmessig velferd.
Kurset er spesielt utviklet for ledere og andre fagpersoner som har ansvar for å bygge og vedlikeholde en engasjert og tilfreds arbeidsstyrke. Gjennom en kombinasjon av dybdeanalyser og praktiske tilnærminger, undersøker vi hvordan kunnskap om livskvalitet og arbeidsglede kan bidra til å skape bærekraftige arbeidsmiljøer. Kurset dekker sentrale forskningsbaserte temaer og gir deltakerne tilgang til evidensbaserte metoder og strategier for å fremme livskvalitet og lykke både på og utenfor arbeidsplassen. Gjennom praktisk bruk av teori og verktøy vil deltakerne utvikle en solid forståelse av hvordan de kan bidra til å forme fremtidens arbeidsliv der livskvalitet og arbeidsglede står i sentrum.
- Inngående innsikt i vitenskapen om livskvalitet og arbeidsglede
- Avansert kunnskap om hvordan livskvalitet og arbeidsglede bidrar til organisatorisk suksess og samfunnsmessig velferd
- Inngående innsikt i hva som påvirker livskvalitet og arbeidsglede
- Avansert forståelse av forskningsbaserte metoder for å fremme livskvalitet og arbeidsglede
- Utforme og iverksette tiltak for å fremme livskvalitet generelt og arbeidsglede spesielt
- Bruke evidensbaserte verktøy og metoder fra forskningen for å styrke og opprettholde bærekraftige arbeidsmiljøer
- Kan gjennomføre et utviklingsprosjekt med siktemål å øke arbeidsglede
- Reflektere kritisk over lederens rolle i å bygge og opprettholde et arbeidsmiljø som prioriterer livskvalitet og arbeidsglede
- Kommunisere og argumentere for betydningen av livskvalitet og arbeidsglede som en strategisk prioritet for organisatorisk suksess og samfunnsutvikling
- Innpasse kunnskap om livskvalitet og arbeidsglede i egen praksis og bidra til å forme fremtidens arbeidsliv med et bærekraftig fokus
Kurset består av tre fysiske samlinger som går over to dager. I tillegg kommer digitale ressurser og digital undervisning i mellomperiodene. De tre samlingene vil bestå av følgende tematikk:
- Hva er livskvalitet og lykke? Innføring i teori og forskning. Livskvalitet og lykke i samfunn, land, kulturer og generasjoner. Forskjeller, pådrivere og konsekvenser.
- Arbeidsglede, organisasjon og ledelse. Innføring i teori og forskning. Vi utforsker sammen hva som skaper arbeidsglede og hvorfor det er viktig. Strategier og verktøy tilpasset ledelse og organisasjon.
- Individ og atferdsstrategier. Er lykke arvelig? Gener og personlighet, betydning av atferd og tiltak. Vi utforsker verktøy tilpasset individet.
Kurset består av 3 fysiske samlinger (2+2+2 dager) i tillegg til digital undervisning i mellomperiodene, til sammen 75 timer. Undervisningen gjennomføres som en kombinasjon av forelesning, gruppearbeid og øvelser. Det vil bli gitt veiledning underveis i kurset i forbindelse med kursets prosjektoppgave. Veiledningstilbudet er estimert til 2 timer per oppgave. Generelt kan studentene forvente rådgivende veiledning, ikke evaluerende veiledning.
Studentene evalueres gjennom prosjektoppgave som teller 60% av totalkarakteren og en mappeinnlevering som teller 40%. Mappeinnleveringen vil bestå av refleksjonsnotater gjort underveis i kurset der fokus er på personlig utprøving av metoder og teknikker. Mappen består av tre innleveringer. Prosjektoppgaven kan skrives individuelt eller i grupper på inntil tre personer. Mappeinnleveringen skrives individuelt. Alle eksamener må bestås for at vitnemål i kurset skal bli tildelt.
Prosjektoppgaven inngår i gradens selvstendige arbeid, jf Forskrift om krav til mastergrad, tilsvarende 9 studiepoeng pr. program. For graden Executive Master of Management vil det selvstendige arbeidet bestå av summen av prosjektoppgaver i graden.
I kurs og programmer hvor det ikke er obligatorisk fremmøte er det studentens ansvar å innhente informasjon som er gitt på forelesning, men som ikke fremkommer på kursets/programmets hjemmeside/ læringsplattform eller annet kursmateriell.
I BIs etter- og videreutdanningstilbud ved BI Executive, stilles det et gjensidig krav til student og kursansvarlig om involvering av studentens erfaring i planlegging og gjennomføring av kurs, moduler og programmer. Det vil si at studenten har rett og plikt til å involvere seg med egen kunnskap og relevant erfaring.
Fullført bachelorgrad, tilsvarende 180 offentlig godkjente studiepoeng fra høyskole, universitet eller tilsvarende. Søkeren må være minst 25 år og det kreves minimum fire års arbeidserfaring. For søkere som har en fullført mastergrad fra før, kreves det tre års arbeidserfaring.
Vurderinger |
---|
Eksamenskategori: Innlevering Vurderingsform: Mappevurdering PDF Eksamen/innleveringssemester: Første semester Vekting: 40 Gruppering: Individuell Varighet: 1 Semester Kommentar: Mappeevaluering, teller 40% av totalkarakter. Eksamenskode: MAN 52151 Karakterskala: ECTS Kontinuasjon: Eksamen ved neste kursgjennomføring |
Eksamenskategori: Innlevering Vurderingsform: Fil-innlevering PDF Eksamen/innleveringssemester: Første semester Vekting: 60 Gruppering: Gruppe/Individuell (1 - 3) Varighet: 1 Semester Kommentar: Prosjektoppgave, teller 60% av totalkarakter. Eksamenskode: MAN 52152 Karakterskala: ECTS Kontinuasjon: Eksamen ved neste kursgjennomføring |
Alle eksamener må bestås for å oppnå karakter i kurset.
Aktivitet | Varighet | Kommentar |
---|---|---|
Undervisning | 75 Time(r) | Inkluderer digital undervisning/ressurser |
Forberedelse til undervisning | 75 Time(r) | Selvstudium |
Studentenes eget arbeid med læringsressurser | 125 Time(r) | Arbeid med læringsressurser, digitale og øvelser/oppgaver |
Eksamen | 125 Time(r) | Arbeid med prosjektoppgave/mappeinnlevering |
Et kurs med 1 studiepoeng tilsvarer en arbeidsmengde på 26-30 timer. Et kurs på 15 studiepoeng tilsvarer derfor en arbeidsmengde på minimum 400 timer.