Bachelor i revisjon

Revisorstudiet

MÅL Revisorstudiet er en treårig økonomisk-administrativ utdanning som skal gi studentene den nødvendige teoretiske bakgrunn for å utføre en registrert revisors oppgaver av regnskaps- og revisjonsmessig art i den offentlige sektor og i norsk næringsliv. Studiet skal gi innsikt i grunnleggende økonomiske, sosiale, kulturelle og politiske prosesser gjennom fagområder som bedriftsøkonomisk- og samfunnsøkonomisk analyse, jus, informasjonssystemer og offentlig administrasjon, med spesiell fordypning i revisjonsfagene skatterett, rettslære og revisjon. I løpet av de siste par årene har markedsføringsfag og organisasjonsfag kommet inn i studiet.

EMNEOMRÅDE Et emneområde består av ett eller flere nært beslektede kurs innenfor et fagområde. Emneområdet Matematikk består f.eks. av to kurs og emneområdene Mikroøkonomi og Innføring i revisjon av ett kurs hver. I eksamenssammenheng betyr "emneområde" en del av studiet som skal rapporteres med én samlet karakter. I Matematikk med to kurs blir det altså gitt én endelig karakter.

KURS OG VEKTING Et kurs er minste undervisningsenhet i studiet og gjennomføres over en termin med 9-10 uker. Timetallet pr. kurs i revisorstudiet vil variere. Vekttall benyttes for dette studiet, og ikke poeng som i siviløkonomstudiet. Vekttallene er uttrykk delvis for kursets omfang og delvis for den relative vekt kurset og emneområdet gis i forholdet til studiet totalt. Revisorstudiet er regulert av en nasjonal rammeplan som Handelshøyskolen BI har liten mulighet til å fravike.

EKSAMEN Oppmeldning til eksamen i den enkelte termin skjer automatisk ut fra de eksamener som tilhører det klassetrinn den enkelte student befinner seg på i vedkommende termin. Den enkelte student kan velge å utsette en eksamen til neste år eller å ta flere eksamener enn normalplanen tilsier (kontinuasjon eller forskuttering) ved å levere et endringsskjema til eksamenskontoret i løpet av Eksamenspåmeldingsuken (se Årskalenderen foran i studiehåndboken). Studenter som hverken skal utsette eller ta ekstra eksamener foretar seg ikke noe i Eksamenspåmeldingsuken, og blir dermed påmeldt automatisk i de eksamener som tilhører vedkommendes klassetrinn i den aktuelle terminen. Det er alltid en egen Eksamenspåmeldingsuke i hver termin. Klage på sensur må være skriftlig og begrunnet, og sendes til Eksamenskontoret senest innen 2 - to - uker fra tidspunktet for offentliggjørelse av sensuren i vedkommende termin. I første omgang består klageprosessen i å anmode om sensurbegrunnelse på særskilt skjema innen denne to-ukers fristen. Etter at slik begrunnelse er gitt, normalt skriftlig, blir det satt en ny frist på normalt en uke for evt. å klage på denne sensuren.

KONTINUASJONER Kontinuasjonsordningen for revisorstudiet er som hovedregel at kontinuasjon skjer ved neste ordinære gjennomføring av kurset i den til enhver tid gjeldende struktur, hvilket betyr at hver eksamen normalt gjennomføres én gang pr. år. Høyskolekontoret, Eksamenskontoret og Instituttene overvåker eksamensresultatene nøye, og vurderer fortløpende behovet for eventuelle ekstraordinære kontinuasjoner. For en del av eksamenene på revisorstudiet gjennomføres nasjonal eksamen kun en gang pr. år uansett, dvs. at det ikke tilbys lokal kontinuasjon her på BI. Dette gjelder de såkalt offentlige revisoreksamener som Skatterett, Rettslære og de avsluttende revisjons-eksamener i tredje klasse. Det kan arrangeres ekstraordinær kontinuasjon i fag hvor et tilstrekkelig antall kandidater melder seg på og tilfredsstiller følgende krav ved ordinær eksamen: a) har oppnådd karakteren 3,50 eller dårligere b) har levert gyldig sykemelding c) har hatt dødsfall i nær familie eller d) andre uforutsette hendelser som Høyskolekontoret godkjenner.

For Revisorstudiet regnes 8 (åtte) kandidater som et tilstrekkelig antall. Dersom det er registrert et tilstrekkelig antall for avholdelse av kontinuasjonseksamen, åpnes den også for alle som ønsker å forbedre karakteren i vedkommende eksamen. Den ekstraordinære kontinuasjonen gjennomføres normalt i august/september, rett før oppstart av påfølgende studieår, men kan ikke være første eksamensforsøk i kurset. Alle 2. og 3. gangs eksamensforsøk er belagt med avgift p.t. kr. 330,- pr. vekttall, dog slik at det maksimalt skal betales for 12 studiepoeng, selv om eksamen eventuelt har et omfang på mer enn dette. Første eksamensforsøk er imidlertid inkludert i studieavgiften.

TERMINPRØVER I tillegg til avsluttende eksamener kan det bli aktuelt å gi terminprøver underveis i eller ved slutten av en termin i kurs som ikke har eksamen. Disse prøvene blir gitt i klassesammenheng og skal være en test på progresjon og kunnskapsinnlæring for studentene og en veiledning for kursansvarlige.

FORBEHOLD BI tar forbehold om endringer i normalstudieplanen og kursbeskrivelsene.

Tilbake

Revisorstudiet 2003/2004 Mer info. om revisorstudiet.

* Tre studiepoeng tilsvarer det som inntil våren 2003 var ett vekttall.

1. år

Kurskode Studiepoeng* Kursnavn Høst Vår
MET 9100 6 Matematikk for økonomer X
MRK 8614 6 Markedsføringsledelse X
REV 2600 6 Innføring i revisjon X
BØK 2305 18 Regnskap og bedriftsøkonomi X X
BØK 8950 6 Investering og finansiering X
MET 8006 6 Statistikk X
ORG 9601 6 Organisasjonspsykologi og ledelse X
SØK 8400 6 Makroøkonomi X

2. år

Kurskode Studiepoeng* Kursnavn Høst Vår
ORG 9853 6 Organisasjonsteori X
REV 4200 18 Rettslære X
SØK 9354 6 Mikroøkonomi X
BØK 2302 6 Operativ økonomistyring X
REV 2120 12 Finansregnsk. m/årsoppgj. og regnsk.teori X
REV 2410 12 Databehandling X
SØK 9711 6 Offentlig økonomi X

3. år

Kurskode Studiepoeng* Kursnavn Høst Vår
REV 2210 18 Skatterett X X
REV 2225 15 Årsregnskap m/GRS X X
REV 2220 15 Revisjon X X
REV 2215 12 Offentlig regnskap/revisjon X X

Tilbake