Bachelor i økonomi og administrasjon med regnskapsutdanning

Autorisasjon som regnskapsfører

Det er Kredittilsynet som fastsetter hvilke retningslinjer som gjelder for å oppnå autorisasjon som regnskapsfører.

Fra 1. juli 2006 ble flere sentrale bestemmelser i regnskapsførerloven (jf lov av 18. juni 1993 nr 109 om autorisasjon av regnskapsførere, nedenfor benevnt refl) og tilhørende forskrift av 8. februar 1999 nr 196 (regnskapsførerforskriften) endret. Blant annet ble kravet til utdanning hevet fra toårig høyskoleutdanning til treårig bachelorgrad i økonomi og administrasjon. I tillegg må søkere som har fullført utdanningen for mer enn tre år siden oppfylle etterutdanningskravet for siste treårsperiode. Også kravet til etterutdanning er skjerpet. Regnskapsfører skal nå til enhver tid ha minst 77 timer etterutdanning i løpet av de tre foregående kalenderår. Tidligere bestemmelse om gjeninnføring (ny autorisasjon) i regnskapsførerforskriften § 1-5 er opphevet.

Dette kan du lese mer om på følgende nettsteder:
  • Kredittilsynet
  • Forskrift om autorisasjon av regnskapsførere m.v.

Handelshøyskolen BI tilbyr fra studieåret 2008/2009 anledning til å ta Bachelorstudiet i økonomi og administrasjon med regnskapsførerutadnning. Utdanningen er i tråd med Kredittilsynets fagkrav, og tilbys på heltid ved Handelshøyskolen BI i Oslo. Det er også mulig å gjennomføre flere av kursene enkeltvis på deltid via BI Nettstudier. Disse er merket med stjerne i studieplanen nedenfor.

Kurskode Kursnavn Studiepoeng Høst Vår
JUR 2810 God regskapsførerskikk og etikk 5   X
JUR 2800 Rettslære 10   X
BØK 2800 Finansregnskap* 15   X X
JUR 2801 Skatt og avgift* 15   X X
MRK 2302 Tjenestemarkedsføring og kundelojalitet* 6 X
REV 2403 Regnskapsorganisasjon og systemer* 5 X
STR 2400 Strategi* 6 X
* Følg linken til web-sidene for BI Nettstudier for mer informasjon om hvordan du kan gjennomføre kursene på deltid.

Overgangsordning Tidligere har utdanningskravet, for å oppnå autorisasjon som regnskapsfører fra Kredittilsynet, vært 120 studiepoeng. Studenter som før høsten 2006 har startet på kurs som kan innpasses til det tidligere utdanningskravet, kan fullføre etter "gammel" modell frem til og med våren 2012. BI Nettstudier vil i denne perioden ha kurstilbud som dekker det tidligere utdanningskravet.