Bachelor i IT-ledelse

Diplomøkonomstudiet i IT-ledelse

Diplomøkonomstudiet i IT-ledelse er utviklet for kandidater som kan gå inn i funksjoner i bedrifter og etater der det er behov for kompetanse både i bedriftsøkonomi, ledelse og informasjonsteknologi. Grunnideen til studiet er at systemporteføljen i virksomheter i stadig større grad blir bygd opp av standardkomponenter som konfigureres (settes sammen) til å støtte virksomhetens behov.

Uteksaminerte kandidater vil kunne gå inn i viktige stillinger hvor de vil være ansvarlige for spesifikasjon, anskaffelse, installasjon og effektiv anvendelse av standard applikasjonskomponenter (f.eks. økonomisystem, lønnssystem eller logistikksystem), ofte med et brukerperspektiv fra f.eks økonomiavdeling, logistikkavdeling eller personalavdeling.

Mål Diplomøkonomstudiet i IT-ledelse er et tre-årig studium der målet er å utdanne studentene til å bli praktiske utviklere og forvaltere av informasjonssystemer i små og mellomstore bedrifter så vel i næringslivet som i offentlig forvaltning. Det er et klart mål for studiet at studentene skal lære å utnytte informasjonsteknologi i et bedriftsøkonomisk perspektiv.

Gjennomføring Diplomøkonomstudiet i IT-ledelse gjennomføres over tre år på heltid ved noen av Handelshøyskolen BIs høyskoler. Diplomøkonomstudiet i IT-ledelse er et integrert studium. Det betyr at man må fullføre alle tre årene for å få tildelt tittelen Diplomøkonom i IT-ledelse.

Unikt for studiet er "bedriftslaboratoriet", et område med kontor- og undervisningsfasiliteter og mulighet for tilknytning av bærbare PC'er.

BIT BIT er IT-studentenes egen markedsføringsgruppe som arbeider med intern og ekstern markedsføring av studiet. BIT arrangerer bl.a IT-dagen, der sentrale aktører i næringslivet holder foredrag i relevante temaer knyttet til studiet. Av andre eksempler kan nevnes at BIT deltar på messer, overvåker stillingsmarkedet, foruten å arrangere temakvelder og studentfester.

1. studieår Første studieår har et betydelig innslag av bedriftsøkonomiske og administrative fag. Noen av fagene er avsluttende, mens andre er ment å gi studentene basiskunnskap for videre studier. Studiets første år gjennomføres som heltidsstudium over to semestre.

2. studieår Andre studieår har et betydelig innslag av IT-relaterte fag men også noen bedriftsøkonomiske fag. Studiets andre år gjennomføres som heltidsstudium over to semestre.

3. studieår Studiets tredje år er i sin helhet viet til IT-relaterte fag, med et sterkt fokus på IT-strategiske problemstillinger og ledelse av IT-funksjonen. Studiets tredje år gjennomføres som et heltidsstudium over to semestre.

Forbehold Handelshøyskolen BI tar forbehold om mulige endringer i normalstudieplanen og i kursbeskrivelsene.

Tilbake

Diplomøkonomstudiet i IT-ledelse (1. år)

Normalstudieplanen viser den studieprogresjon studentene forventes å ha på heltid, også kalt normert studietid.

Normalstudieplan for Diplomøkonomstudiet i IT-ledelse, 1. år – heltid over to semestre

Kurskode Vekttall Kursnavn Høst 2002 Vår 2003
HIS 9710 2 vt. Markedsøkonomiens utvikling 36 E 3t
MET 9100 2 vt. Matematikk for økonomer 54+12 E 5t
SØK 8400 2 vt. Makroøkonomi 36+12 H
INF 2111 2 vt. Datamaskiner, nettverk og Internett 42 E 4t
INF 2110 2 vt. Web-utvikling og publisering 36+6 F 24t
INF 9650 2 vt. Informasjonsledelse 36 F
BØK 9700 4 vt. Bedriftsøkonomisk analyse 84+16 C + E5t
BØK 8950 2 vt. Investering og finansiering 36+6 Fv 3t
MET 8006 2 vt. Statistikk 42+12 C+Fv 3t

SØK 8400 Makroøkonomi flyttes fra 2. til 1. år, men beholdes også på 2. år i studieåret 2002/2003

Tilbake