SLM 6009 Sirkulær økonomi og konkurransekraft
SLM 6009 Sirkulær økonomi og konkurransekraft
Formålet er å skape forståelse for at optimering av eierinteresser ikke nødvendigvis er tilfredsstillende styringsmodell i en verden med begrensede globale ressurser. Spørsmålet blir da, hvordan og hvilke endringer bør gjennomføres? Hvordan bør kapitalismen endres? Hvem kan bidra?
Videre er hensikten å gi en oversikt over sirkulær økonomisk logikk, sirkulær økonomiske løsninger og sirkulær økonomiske teori, modeller og verktøy.
I en usikker verden er betydningen av fleksibilitet, evnen til å planlegge på en måte som gjør at utfallet blir «best» mulig, av stor verdi. Hvordan planlegge for økt fleksibilitet?
Etter endt kurs
- Kjenner studentene til fordeler og ulemper med fokus på maksimering av eierinteresser, inklusive perioderegnskapet.
- Forstår studentene hva som skal til for å utvikle nye styrings-/måleparametere (Environmental, Social and Governance Metrics)
- Har studentene utviklet innsikt i hvordan sirkulær økonomisk logikk skaper økonomiske muligheter
Etter endt kurs
- Kan studentene vurdere mulige forbedringsområder av det bedriftsøkonomiske fagområdet. Hvor går veien videre?
- Behersker studentene sirkulær økonomisk logikk og hvordan de skal kunne bidra til at virksomheter gjør nødvendige endringer for å fremstå som konkurransedyktige i fremtiden.
- Kan studentene vurdere betydningen av fleksibilitet, det være seg å forsterke et positivt utfall, forbedre et negativt utfall eller utsette beslutningen i påvente av relevant informasjon.
- Kan studentene utføre bedriftsøkonomiske kalkulasjoner i tilknytning til sirkulær økonomi
Studenten har kompetanse om viktigheten av å kunne gjøre tilpasninger for øke virksomhetens konkurransekraft under skiftende rammebetingelser, det være seg markedsmessige eller regulatoriske endringer.
- Fra maksimering av eierverdi til maksimering av eierverdi og delt verdi, samtidig!
- Bedriftsøkonomi og betydningen av eksternaliteter
- Sirkulær økonomi
- Fleksibilitetslogikk og betydningen av dette for utviklingen av fagområdet økonomistyring.
Kurset gjennomføres 100% nettbasert. Undervisningen foregår online og består av webinarer og andre digitale læringselementer, som undervisningsopptak, podkaster og videosnutter. Det vil bli brukt XL.
Litteraturlisten til BIK 2953 Økonomi- og forretningsforståelse finner du her. Se for øvrig leseplan i læringsportalen og tilleggsinformasjon.
I BIs etter- og videreutdanningstilbud ved BI Executive, stilles det et gjensidig krav til student og kursansvarlig om involvering av studentens erfaring i planlegging og gjennomføring av kurs, moduler og programmer. Det vil si at studenten har rett og plikt til å involvere seg med egen kunnskap og relevant erfaring.
Kurset er en del av SLM-kursserien, Økonomi- og forretningsforståelse, som består av SLM-kursene SLM 6007 Økonomistyring og strategi, SLM 6008 Optimale verdikjeder og lean-ledelse og SLM 6009 Sirkulær økonomi og konkurransekraft. Kursene er basert på kurset BIK 2953 Økonomi- og forretningsforståelse, 7.5 studiepoeng. Hvis du har fullført tre emner fra samme SLM-emneserie, og oppfyller opptakskravene for å ta BI-eksamen, kan du ta en eksamen innen den emneseien, som til sammen gir 7,5 studiepoeng.
Text for 0 credits